red cross drawing contest

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Στο πλαίσιο του σχεδιού δράσης που εκπονεί το 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων με θέμα  “Προσεγγίζουμε την Τέχνη και τον Πολιτισμό, αποδιώχνουμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό” το σχολείο μας έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής   του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ με θέμα  «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΤΙΑ».Το σχολείο μας έλαβε εξαιρετική διάκριση και για τις 2 συμμετοχές…

Περισσότερα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑexocopy 1 page 0001

Πραγματοποίηση εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το 1ο και 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024. Εκδήλωση αφιερωμένη στην ερωτική ποίηση, στους νέους τους «ερωτοφωτόσχιστους» όπως λέει και ο Ελύτης , που διαθέτουν όνειρο, συναίσθημα, φαντασία. Αυτοί οι νέοι μαθητές…

Περισσότερα
Screenshot 45

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

Το 1ο και το 2ο ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 και ώρα 12.00 στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Βριλησσίων, Κισσάβου 11. Μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων απαγγέλλουν, ερμηνεύουν μελοποιημένη ποίηση και προσεγγίζουν τον μαγικό χώρο της ποίησης μεταφέροντάς μας στον κόσμο των μεγάλων ποιητών. Την εκδήλωση χαιρετίζουν ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ιωάννης Πισιμίσης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Χρήστος Γούναρης. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Οι Διευθύντριες,

Κυζερίδη Μελπομένη

Τηλιγάδα Ευμορφία

Περισσότερα
20240321 113819

ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου η καλλιτεχνική ομάδα (θεατρική και μουσική) του σχολειου μας παρουσίασε στην αίθουσα Μουσών, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Βριλησσίων αποσπάσματα από το σπουδαίο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη “Το Μεγάλο μας Τσίρκο” στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το ΚΑΠΗ του Δήμου μας και η συνύπαρξη των 2 γενεών ήταν συγκινητική.
Ευχαριστούμε την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής & Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μαντινίδου Σοφία για την πρόσκληση και ευελπιστούμε σε μελλοντικές συνεργασίες.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εκπαιδευτικούς που συντόνισαν / στήριξαν την εκδήλωση, την κ. Πανοπούλου, την κ.Χρηστάκη , την κ.Αλεξανδράκη , την κ. Πλιάτσικα και τον κ. Παπαδιαμάντη.

Περισσότερα
Screenshot 37

Το Μεγάλο μας Τσίρκο

Η Καλλιτεχνική Ομάδα (θεατρική και μουσική) του 2ου Γενικού Λυκείου Βριλησσίων, για να τιμήσει την 203η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το εμβληματικό θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Το Μεγάλο μας Τσίρκο”. Το έργο αυτό αποτελεί ένα σπονδυλωτό κείμενο με αλληγορικό-σατιρικό χαρακτήρα, που παρακολουθεί τη νεότερη ελληνική ιστορία από την Τουρκοκρατία μέχρι τα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής, αλλά και σχολιάζει υπαινικτικά το δικτατορικό καθεστώς.

Περισσότερα

Συμμετοχή του σχολείου μας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2024”

Αυτό είναι το τραγούδι με το οποίο το σχολείο μας συμμετείχε στον Διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2024” του European School Radio!

Η Ψηφοφορία των Ακροατών ξεκίνησε και λήγει την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Το πιο δημοφιλές τραγούδι θα πάρει το Βραβείο Ακροατών Τραγουδιού 2024. Ο σύνδεσμος Ψηφοφορίας Ακροατών ESR είναι https://vote.europeanschoolradio.eu/vote/ .

Για να ψηφίσετε, θα χρειαστεί να κάνετε “Σύνδεση” στο European School Radio. Εάν δεν έχετε ήδη λογαριασμό, μπορείτε να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στη Google ή να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό “Επισκέπτη” μέσω της επιλογής “Εγγραφή/Επισκέπτης”. Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες από Ελλάδα μπορούν να συνδέονται και να ψηφίζουν μέσω του λογαριασμού τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. (δείτε και https://contest.europeanschoolradio.eu/audienceaward2024begins/)

Περισσότερα
418588207 355762366853515 4380503842913586694 n

ΛΥΡΑΥΛΟΣ

Μαθητές της Α΄Λυκείου παρακολούθησαν στις 29/2/2024 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε το Μουσικό Σύνολο ΛύρΑυλος. Bασικός στόχος του συνόλου είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη αναβίωση, ορθή προβολή και διάδοση της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής με την ανακατασκευή των μουσικών οργάνων που δεν ζωντανεύουν απλά τους αρχαίους ήχους αλλά φέρνουν στο σήμερα νέους τρόπους αντιμετώπισης της μουσικής καθώς…

Περισσότερα
1707933508212

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Την Τρίτη 14 /2/2024 οι μαθητές της Β΄Λυκείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας παρακολούθησαν την ταινία “Η Φόνισσα” , μια ταινία βασισμένη στο ομώνυμο “κοινωνικό μυθιστόρημα” του Αλ. Παπαδιαμάντη. Η εμβληματική “γραία Φραγκογιαννού” είναι μια από τις σπαρακτικότερες μορφές στην ιστορία της λογοτεχνίας.  Στην ταινία,  η Εύα Νάθενα παρουσιάζει μια διαφορετική προσέγγιση στο κλασικό έργο…

Περισσότερα
IMG 490fd7a5bea9d279a35659ef18dc220d V 1

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας θεάτρου στην Εκπαίδευση (27 Νοεμβρίου) μέλη της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας αλλά και του Προγράμματος της σχολικής εφημερίδας, με τη συνοδεία της Διευθύντριας Ε. Τηλιγάδα και της εκπαιδευτικού Ζ. Λερούτσου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Στα Όρια». Η παράσταση παρουσιάζεται ως επιστέγασμα της νέας συνεργασίας του Εθνικού Θεάτρου…

Περισσότερα