ΠΡΟΓΡΑΜΜΑexocopy 1 page 0001

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το 1ο και 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024. Εκδήλωση αφιερωμένη στην ερωτική ποίηση, στους νέους τους «ερωτοφωτόσχιστους» όπως λέει και ο Ελύτης , που διαθέτουν όνειρο, συναίσθημα, φαντασία. Αυτοί οι νέοι μαθητές των 2 Λυκείων της Πόλης – με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους – ένωσαν τις φωνές τους με τις φωνές των ποιητών και παρουσίασαν μία άρτια παράσταση με λυρισμό και συναίσθημα. Νέοι με συναίσθημα, ορμή, ταλέντο, πηγαία έκφραση, δημιουργικότητα και φαντασία χάρισαν στην τοπική μας κοινωνία μια πολύ όμορφη ποιητική εμπειρία. Αφήγηση, θέατρο, χορός, μουσική πλημμύρισαν την αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου και μας γέμισαν με την ελπίδα για έναν κόσμο πιο αισιόδοξο, πιο ελπιδοφόρο με περισσότερη τέχνη και πολιτισμό.

Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Ιωάννης Πισιμίσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Χρήστος Γούναρης, η Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βριλησσίων, Μελπομένη Κυζερίδη κι η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων, Τηλιγάδα Ευμορφία.

Την προσπάθεια πλαισίωσαν με ιδιαίτερη θέρμη η εκπαιδευτική κοινότητα των 2 σχολείων και τίμησε με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης και τέως Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων κ. Αναστάσιος Χρηστάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Αναστάσιος Δημητρίου, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτιστικών Υποδομών κ.Αικατερίνη Βουτσαδάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Σταματελόπουλος Νικήτας, κ. Χατζάρα Σοφία, κ. Ιωάννα Κυρίτση, γονείς και μαθητές και των 2 σχολείων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς

Για την εκδήλωση συνεργάστηκαν:

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Βριλησσίων:

Κυζερίδη Μελπομένη Δ/ντρια του σχολείου (MSc Ωκενογραφίας , MSc Γεωπληροφορικής)

Παπαδοπούλου Ειρήνη Υπεύθυνη / συντονίστρια εκδήλωσης – Φιλόλογος

Γκάτζιος Γρηγόριος Μουσική επιμέλεια – Χημικός.

Φιλόλογοι: Δεληγιάννη Πολυξένη – Υποδιευθύντρια, Αφεντούλη Γλυκερία, Γκούνης Σπύρος, Φιλοπούλου Δήμητρα, Χαλβατζή Δέσποινα

Αγγλικής Φιλολογίας: Παπαδημακοπούλου Μαρία, Γκελντή Αναστασία

Γαλλικής Φιλολογίας: Λάππα Ευαγγελία

Θεολόγος: Καπελέρη Άννα

Οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων:

Τηλιγάδα Ευ. Δ/ντρια του Σχολείου (Φιλόλογος)

Παπαδιαμάντης Δ., Υπεύθυνος / συντονιστής εκδήλωσης – Φιλόλογος

Πανοπούλου Φ., Υπεύθυνη Μουσικής Ομάδας – Φιλόλογος

Θωμάς Ν. , Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Φιλόλογοι: Καβακλή Αικ., Βολίκα Σ., Καραθανάση Β., Κωσταγιάννη Μ., Αλεξανδράκη Ειρ., Χρηστάκη Μ., Μοϊάνος Μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑmesacopy 1 page 0001