ΠΡΟΓΡΑΜΜΑexocopy 1 page 0001

Πραγματοποίηση εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το 1ο και 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024. Εκδήλωση αφιερωμένη στην ερωτική ποίηση, στους νέους τους «ερωτοφωτόσχιστους» όπως λέει και ο Ελύτης , που διαθέτουν όνειρο, συναίσθημα, φαντασία. Αυτοί οι νέοι μαθητές…

Περισσότερα
Screenshot 45

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

Το 1ο και το 2ο ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 και ώρα 12.00 στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Βριλησσίων, Κισσάβου 11. Μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων απαγγέλλουν, ερμηνεύουν μελοποιημένη ποίηση και προσεγγίζουν τον μαγικό χώρο της ποίησης μεταφέροντάς μας στον κόσμο των μεγάλων ποιητών. Την εκδήλωση χαιρετίζουν ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ιωάννης Πισιμίσης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Χρήστος Γούναρης. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Οι Διευθύντριες,

Κυζερίδη Μελπομένη

Τηλιγάδα Ευμορφία

Περισσότερα
20240325 120554

Συμμετοχή του σχολείου μας στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Με τη μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.  Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας  είχαν μια εξαιρετική παρουσία και απέδωσαν με το ήθος και την στάση τους τον πρέποντα σεβασμό, τιμώντας τους ενδοξους προγόνους μας. 

Ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες, όπως επίσης και τους γυμναστές του σχολείου μας την κ.Λερούτσου Ζωή και τον κ. Θωμά Νίκο. 

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!

Περισσότερα
20240321 113819

ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου η καλλιτεχνική ομάδα (θεατρική και μουσική) του σχολειου μας παρουσίασε στην αίθουσα Μουσών, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Βριλησσίων αποσπάσματα από το σπουδαίο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη “Το Μεγάλο μας Τσίρκο” στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το ΚΑΠΗ του Δήμου μας και η συνύπαρξη των 2 γενεών ήταν συγκινητική.
Ευχαριστούμε την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής & Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μαντινίδου Σοφία για την πρόσκληση και ευελπιστούμε σε μελλοντικές συνεργασίες.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εκπαιδευτικούς που συντόνισαν / στήριξαν την εκδήλωση, την κ. Πανοπούλου, την κ.Χρηστάκη , την κ.Αλεξανδράκη , την κ. Πλιάτσικα και τον κ. Παπαδιαμάντη.

Περισσότερα
Screenshot 37

Το Μεγάλο μας Τσίρκο

Η Καλλιτεχνική Ομάδα (θεατρική και μουσική) του 2ου Γενικού Λυκείου Βριλησσίων, για να τιμήσει την 203η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το εμβληματικό θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Το Μεγάλο μας Τσίρκο”. Το έργο αυτό αποτελεί ένα σπονδυλωτό κείμενο με αλληγορικό-σατιρικό χαρακτήρα, που παρακολουθεί τη νεότερη ελληνική ιστορία από την Τουρκοκρατία μέχρι τα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής, αλλά και σχολιάζει υπαινικτικά το δικτατορικό καθεστώς.

Περισσότερα
20240315 110736

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2024

Τούτες οι μέρες το ’χουνε, τούτες οι εβδομάδες,για να χορεύουν τα παιδιά, να χαίροντ’ οι μανάδες. Συνεχίζοντας την παράδοση του σχολείου μας γιορτάσαμε κι αυτήν τη χρονιά τις απόκριες. Ο χορός άφθονος, τα εδέσματα της τυρινής ποικίλα , το μεράκι και η χαρά σε περίσσεια. Διαγωνισμός καλύτερης μεταμφίεσης τμήματος και η συμμετοχή των μαθητών καθολική!…

Περισσότερα
20240207 125749

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τις βασιλόπιτες που προσέφερε στο σχολείο μας. Βασιλόπιτα είχε προβλεφθεί για καθε τμήμα αλλά και για όλο το προσωπικό του σχολειου μας.. Εκτός απο τις ευχές, τους τυχερούς που κέρδισαν το φλουρί περίμενε κι ένα δώρο… Ευχόμαστε υγεία, καλοτυχία, πρόοδο, χαρά και δημιουργικότητα για τη νέα χρονιά!

Περισσότερα
Screenshot from 2023 12 22 13 08 58

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μπαζαρ του σχολείου μας. Το μπαζαρ πλαισιώθηκε απο το μουσικό σύνολο του σχολειου μας που με την καθοδήγηση της κας Πανοπούλου Φ. μας παρουσίασαν παραδοσιακά χριστουγεννιατικα κάλαντα.   Ευχαριστουμε θερμά τις μαθητικές κοινότητες της Α και Β τάξης για την όλη πρωτοβουλία και στήριξη. Θερμές ευχαριστίες επίσης στον Σύλλογο γονεων και…

Περισσότερα
IMG d65678957f01b62af71cedfa19e1f223 V

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ στο σχολείο μας

Σας προσκαλούμε στο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ του σχολείου μας, την Παρασκευή 22/12/2023 και ωρα 10.00-13.00 . Η διοργάνωση του Μπαζάρ είναι μια πρωτοβουλία των μαθητικών κοινοτήτων της Α και Β Λυκείου προκειμένου να ενισχύσουν τα ταμεία τους για τις πολυήμερες εκδρομές τους. Στο πλαίσιο αυτής της κίνησης έχει διοργανωθεί από τα παιδιά και λαχειοφόρος αγορά με διάφορα δώρα για…

Περισσότερα