kethea23

Το σχολείο μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη. Τα προγράμματα που διοργανώνονται σε σχολικές μονάδες από το ΚΕΘΕΑ είναι μια βασική μέθοδος πρόληψης εξαρτητικών μορφών συμπεριφοράς για παιδιά, εφήβους και έφηβες. Οι παρεμβάσεις αυτές είναι πιο αποτελεσματικές όταν απευθύνονται σε όλες τις ομάδες του σχολείου (εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες, γονείς), προσαρμόζονται στις ανάγκες τους, χρησιμοποιούν βιωματικές μεθόδους και δεν επικεντρώνονται μόνο σε θέματα χρήσης ουσιών και άλλες βλαπτικές μορφές συμπεριφοράς αλλά ευρύτερα στην αγωγή υγείας. Στο πλαίσιο των δράσεων που έχουμε προγραμματίσει για την τρέχουσα χρονιά, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας επιμορφώτρια του ΚΕΘΕΑ και απευθύνθηκε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με συναντήσεις με τους μαθητές της Β΄Λυκειου. Στις 8, 9, 10 /11/2023 οι μαθητές της Β΄ Λυκείου (ανά τμήμα) είχαν 2ωρη ενημέρωση – συζήτηση με θέμα τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν εξαιρετική και αναπτύχθηκε συζήτηση με την επιμοφώτρια σε θέματα που απασχολούν ευρύτερα τους εφήβους σε σχέση με τις εξαρτήσεις.

Σε συνέχεια της συνεργασίας με το ΚΕΘΕΑ και με στόχο την ολοκληρωμένη παρέμβαση για την πρόληψη των εξαρτήσεων (ινδική κάνναβη, διαδίκτυο, αλκοόλ, κ.α.) στο σχολείο μας, έχει προγραμματιστεί και δίωρη διαδικτυακή ενημέρωση γονέων.

Η διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν γονείς από πολλά σχολεία της Αττικής, θα πραγματοποιηθεί:

·            Για Γονείς την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:00-19:00

Η ενημερώση θα έχει θέμα «Ο ρόλος της οικογένειας στην Πρόληψη & Έγκαιρη Παρέμβαση των Εξαρτήσεων» και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom όπου θα σας σταλεί το link της σύνδεσης λίγες ημέρες πριν.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Βέρα Αισώπου, Στέλεχος Μονάδας Πρόληψης & Έγκαιρης Παρέμβασης ΠΗΓΑΣΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ για την ουσιαστική επιμόρφωση που παρείχε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς και την Υποδιευθύντρια του σχολείου μας κα Νάντια Μουμούρη για την πρωτοβουλία, πρόταση και διοργάνωση του Προγράμματος στη σχολική μας κοινότητα.

kethea23